DS3231 is een low-cost, uiterst nauwkeurige I2C real-time klok (RTC), met een geïntegreerde temperatuur gecompenseerd kristaloscillator (TCXO) en kristal. Het apparaat bevat een batterij input, disconnect de belangrijkste voeding en onderhoudt nauwkeurige tijdwaarneming. Geïntegreerde oscillator verbeteren langdurige nauwkeurigheid van het apparaat en vermindert het aantal componenten van de productielijn. De DS3231 is beschikbaar in commerciële en industriële temperatuurbereik, met een 16-pin 300mil DUS pakket.
RTC onderhoudt seconden, minuten, uren, dag, datum, maand en jaar informatie. Minder dan 31 dagen van de maand, de einddatum automatisch aangepast, inclusief correcties voor schrikkeljaar. De klok werkt in ofwel de 24 uur of band/AM/PM indicatie van de 12-uur formaat. Biedt twee configureerbare wekker en een kalender kan worden ingesteld op een vierkante wave output. Adres en data zijn overgedragen serieel via een I2C bidirectionele bus.
EEN precisie temperatuur gecompenseerd spanning referentie en comparator bewaakt de status van VCC detecteren stroomstoringen, bieden een reset uitgang, en indien nodig, automatisch naar de back-up voeding. Daarnaast/RST pin is gecontroleerd als genereren μP reset handmatig.
Bespaar tijd en hoge precisie toevoeging, DS3231 heeft ook een aantal andere functies die verlengen de systeem gastheer van extra functies en een bereik van opties. Het apparaat integreert een zeer nauwkeurige digitale temperatuur sensor, door de I2C * interface toegang tot het (als hetzelfde moment). Deze temperatuur sensor nauwkeurigheid is ± 3 ° C. op-chip voeding controle circuit kan automatisch detecteren en beheren de belangrijkste en standby power (dwz lage spanning batterij) om tussen de voeding. Als de belangrijkste stroomuitval, kan het apparaat blijven nauwkeurige timing en temperatuur, prestaties is niet beïnvloed. Wanneer de belangrijkste power re-power of spanning waarde weer binnen de toegestane bereik, de on-chip reset functie kan worden gebruikt om het systeem microprocessor.
 
Module parameters:
1 maat: 38mm (lengte) * 22mm (W) * 14mm (hoogte)
2 gewicht: 8g
3 bedrijfsspanning: 3.3-5. 5 v
4 klok chip: hoge precisie klok chip DS3231
5 klok Nauwkeurigheid: 0-40 ° bereik, de nauwkeurigheid 2ppm, de fout was ongeveer 1 minuut
6 kalender wekker met twee
7 programmeerbare uitgang
8 Real time klok generator seconden, minuten, uren, dag, datum, maand en jaar timing en geldig tot het jaar 2100 schrikkeljaar compensatie
9 chip temperatuur sensor wordt geleverd met een nauwkeurigheid van ± 3 °
10 geheugen chips: AT24C32 (opslagcapaciteit 32 k)
11. IIC bus interface, de maximale overdrachtssnelheid van 400 khz (werkspanning van 5 v)
12 kan worden cascade met andere IIC apparaat, 24C32 adressen worden kortgesloten A0/A1/A2 wijzigen standaard adres is 0x57
 
 
Bedrading instructies (voor Arduino uno r3 bijvoorbeeld):
SCL & rarr; A5
SDA & rarr; A4
VCC & rarr; 5 v
GND & rarr; GND